Може да се предположи, че голяма част от тричасовия разговор между

...
Може да се предположи, че голяма част от тричасовия разговор между
Коментари Харесай

Бил ли е хомосексуален Наполеон?

„ Може да се допусна, че огромна част от тричасовия разговор между Наполеон Бонапарт и съветския цар Александър е преминал в съревнование на взаимно ласкателство , в което и двамата са били извънредно умели. 

Александър излезе от разговора с усещането (може би погрешно), че податливостта към хвалебствие е слабото място на Наполеон; 

Наполеон (може би със същата заблуда) мислеше същото за Александър.

 „ Аз съм удовлетворен от Александър “, написа той по-късно на Жозефин, „ и той би трябвало да е удовлетворен от мен. Ако беше жена, мисля, че щях да го направя моя държанка. “

Мисълта е потресаваща.

И въпреки всичко, даже и Александър да не е бил подготвен да стане държанка на Наполеон, няма подозрение, че той ненадейно е развил нещо близо до възхищение и че е решен да се съюзи с Франция. Условията на съюза, както ще се види скоро, бяха не по-малко сензационни от внезапната пристрастеност, която двамата монарси заченаха един за различен. “, пише Жан Кристофър Херолд в една от изследователските книги за Наполеон Бонапарт. 

И въпреки всичко няма никакви директни исторически доказателства, че Наполеон е имал друга ориентировка.

Всичко, което се върти по тази тематика е на база на клюки и на английската агитация в пресата против най-големия зложелател Франция.



И въпреки всичко какви са обстоятелствата?

Наполеон се ражда на 15 август преди 236 години.

Ние знем за него, че Бонапарт е направил главозамайваща кариера, израснал от елементарен лейтенант до император на Франция, завоювал съвсем цяла Европа, сражавал се с Кутузов на Бородинското поле, стигнал чак до Москва, с цел да я види печален цялата в пламъци - и върнал се по-късно назад, написа Блиц.

После бил разрушен и починал в заточение на остров Света Елена. Но в персоналния си живот той е бил мощно трагичен човек; съвсем всички, които обичал, са го предавали, а дамите му изневерявали при първа опция...

По лично самопризнание Наполеон изгубил девствеността си относително късно за времето - на 18 години. И то благодарение на евтина жрица, която забърсал от парижки бул., споделя докторът на историческите науки Албер Манфред, откривател на живота на френския император и създател на няколко книги за него. След това той станал постоянен клиент на обществените домове.

А на 24 години Бонапарт се влюбил в Дезире Клари, по-младата сестра на брачната половинка на брат му. И дори й направил предложение, само че...

Малко преди сватбата той просто избягал от нея и се върнал при своите обичани жрици.

По личното му самопризнание единствено мисълта за това, че му следва да спи със  неопитна госпожица, го хвърляла в смут.

След това той почнал да сортира единствено зрели дами. Нещо повече - той се влюбвал в тях откровено и нежно и дори направил оферти за сватба на пет възрастни дами - най-младата от тях, годпожа Пермон, била на 40 години, а най-възрастната, мадам дьо Монтансие - на 60. Самият Бонапарт по това време бил на 25.

Година по-късно приятелят му граф Пол Бар го срещнал със своята 32-годишна държанка Жозефина дьо Богарне, вдовица с две деца, споделя историкът лекар Питър Хикс, завеждащ секцията за живота на Наполеон в Британския музей.

Бъдещият император незабавно се влюбил в Жозефина и единствено няколко месеца по-късно двамата създали женитба.

Бонапарт се наслаждавал на фамилния живот единствено два дни - след това отпътувал в Италия да води война, а жена му, с цел да не почине от горест по мъжа си, почнала да му поставя рога горе-долу с всеки срещнат.

Добри хора незабавно докладвали на Наполеон за държанието на брачната половинка му.

Той изпаднал в бяс и решил да отмъсти, като се снабди с нова държанка - младичката Полина Фуре. Тя била симпатична русокоска, която съпровождала по време на египетската акция брачна половинка си лейтенант.

Разяреният Фуре направил огромен скандал и подал молба за бракоразвод. Наполеон незабавно изгубил интерес към Полина, написа в своите мемоари граф Емануел дьо Лас Касес, персонален биограф на френския император.

И по-късно помощникът му Дюрок станал и негов сутеньор. Той персонално подбирал любовници за шефа си, водел ги в спалнята му, давал им инструкции да се съблекат, да легнат на леглото и да са подготвени на мълниеносен секс след появяването на Бонапарт. Последният имал единствено едно условие - не трябвало да бъдат по-стари от 25. Много рядко някоя от тях била канена повторно.

След това той почнал да се увлича по актриси. Първа в листата се оказала примата от миланската опера Грасини.

Наполеон я поканил в Париж, купил й къща, дал й куп пари и понякога се отбивал при нея да преспи там.

Но на певицата това й било малко - от досада тя се сдобила с ухажор, цигуларя Рода. Научавайки за това, Наполеон я изгонил от къщата и й наредил да се разкара от Париж. След това той лекувал раните си в обятията на младата актриса Луиза Роландо, до момента в който един ден Жозефина не я изгонила със скандал от спалнята му.

На ред пристигнала френската аристократка мадмуазел Жорж Веймер. Тя писала в своя дневник: Наполеон ми сваляше облеклата една по една толкоз изтънчено и деликатно, че не можеше да се устои. Той ме прегръщаше толкоз нежно и ме уговаряше толкоз упорито и внимателно, че пристрастеността му се съобщи и на мен.

Романът им траял две години, по-късно Жорж отпътувала за Санкт Петербург, където станала държанка на цар Александър I.
А някогашният й любим по-късно се шегувал, че е направил най-хубавия подарък на съветския император.
Но най-страстният разказ бил с полякинята Мария Валевска, споделя претендентът на историческите науки Евгений Никулин. Императорът я видял на бал и незабавно почнал да търси благосклонността й. Първоначално тя дълго му отказвала.

Накрая няколко десетки авторитетни поляци я посетили и я уговаряли да пусне на Наполеон и по този метод да издейства независимост за Полша. Наполеон с наслада се възползвал от тялото на Мария, обещавайки й всичко на света.

Романът им траял няколко години, Валевска родила на любовника си наследник (по това време той към този момент имал едно нелегално дете), само че императорът по този начин и не освободил Полша.
През 1809 година Наполеон се развел с Жозефина, която по този начин и не съумяла да го снабди с правоприемник. И след 4 месеца се оженил за австрийската принцеса Мария-Луиза. Императорът персонално проучил цялото потекло на бъдещата си брачна половинка и декларирал:

Тя има тъкмо такава матка, за каквато желая да се оженя.

 И не се излъгал: година след сватбата Мария-Луиза родила наследник. Зарадваният й брачен партньор изпратил енергично писмо, което изобилствало с такива изречения: Целувам твоята гръд и цялата теб, по-ниско и по-ниско!, или Целувам твоята дребна черна гора...

Той безумно обичал своята втора брачна половинка, написа граф Емануил дьо Лас Касес, който бил очевидец на последните месеци на Наполеон на остров Света Елена.

И все чакал и тя да пристигна при него в заточение на острова. Но императрицата не продумала и дума за мъжа си - тя отпътувала при родителите си във Виена, намерила си ухажор - военачалник Адам-Алберт Нейперг.

Съобщили за това на Бонапарт и той плакал като дете. И дори пристигналата при него Мария Валевска не могла да го утеши. До последните минути на своя живот той страдал от измяната на Мария-Луиза. Въпреки че когато умирал, последната му дума била: Жозефина!

Има клюки, че Наполеон преследвал свои бойци и офицери, само че и отказвал да предприеме каквито и да е ограничения за приемане на закон срещу хомосексуализма във Франция. Някои негови привички показвали, че самият той вероятно е бил прикрит педераст. Говори се, че обичал да пуска ръце на свои бойци и избирал за свои адютанти млади и женствени мъже. Един от тях, барон Гаспар Гургар, бил негов персонален ординарец в продължение на 6 години. Той бил ужасно ревностен и доста мъчително понасял знаците на внимание на Наполеон, към който и да било. " Нейно величество, по този начин той постоянно наричал Бонапарт.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР